Medlemskap

På alla dejtingsajter/tjänster går det att bli medlem kostnadsfritt, men kruxet är att det – på många på sidor – krävs ett betalmedlemskap för att kunna träffa någon – bara betalmedlemmar kan använda kontaktfunktionerna. Eftersom medelålders- och äldre personer i regel inte är lika datorvana som yngre generationer, kan vissa känna sig lite vilsna när de ska avsluta ett betalmedlemskap. Här beskrivs olika sätt att avsluta ett medlemskap på.

En uppsägning behöver i regel göras senast 1-14 dagar, det beror på vilken sida det är, innan prenumerationen löper ut. När en prenumeration har sagts upp går det att använda de avgiftsbelagda tjänsterna t.o.m. det datum som prenumerationen löper ut. Utebliven betalning ej gäller som uppsägning.

Här är olika sätt att avsluta ett betalmedlemskap på:

 1. På webbsidan eller i appen – när man är inloggad på sin profil
  Det vanligaste sättet att säga upp en prenumeration på, är att göra det på dejtingtjänstens webbsida eller i dejtingappen (under inställningar, konto och prenumeration, mitt konto eller liknande) när man är inloggad på sin profil.

  Efter uppsägningen får man ett mejl, till den e-postadress som man registrerat sig med, som bekräftar uppsägningen. Uteblir bekräftelsemejlet bör man försäkra sig om att man gjort rätt/gjort alla stegen i uppsägningen, försöka igen eller skicka ett uppsägningsmejl (se nedanför) till dejtingtjänstens kundtjänst.

 2. Uppsägningsmejl till dejtingsajtens kundtjänst
  Skulle man av någon anledning inte lyckas säga upp prenumerationen på webbsidan eller i appen, har man som konsument laglig rätt att avsluta prenumerationen genom att skicka ett uppsägningsmejl till dejtingtjänstens kundtjänst.

  I ett sådant mejl ska det framgå att man vill avsluta sin prenumeration, vilken kund man är och vilken prenumeration det handlar om. Inkludera ditt namn, medlemsnummer/profilnamn, din e-postadress samt datum. Spara en kopia på mejlet. Mejl är att föredra framför kontaktformulär, eftersom en kopia sparas (som kan styrka uppsägningen).

 3. Skriftlig uppsägning via brev eller fax
  Detta sätt är inte speciellt vanligt, men giltigt. Brevet/faxet ska innehålla samma information som ett uppsägningsmejl (se ovanför).